• In atentia celor ce stiu o meserie dar nu au un certificat de calificare

  Știi o meserie și nu ai un certificat de calificare? Iată o modalitate de a intra în posesia unui certificat fără a parcurge ore de curs!

  Evaluarea si certificarea competentelor profesionale este modalitatea rapida de certificare a competentelor profesionale pentru persoanele care nu au calificare, dar care au dobandit aceste competente.     

  Certificatul de competente profesionale care se elibereaza persoanei declarate competente in urma procesului de evaluare a unitatilor de competenta, ii da dreptul acesteia de a lucra in domeniul certificat si de a urma si cursuri de specializare profesionala si formare manageriala in domeniul respectiv.

  Centrul de evaluare a competentelor profesionale se adreseaza acelora dintre dumneavoastra care isi doresc sa isi evalueze si certifice cunostintele si aptitudinile detinute, daca:
  • aveti deja experienta in domeniul in care doriti sa fiti certificat,
  • sunteti o persoana ocupata care nu are timpul necesar participarii la un curs acreditat in domeniul respectiv.   

  Persoanele care au experienta in campul muncii de ani de zile si stapanesc o meserie dar nu detin o diploma care sa ateste competentele profesionale necesare, se pot adresa centrului nostru de evaluare. 

  Principiile care stau la baza procesului de evaluare sunt: validitatea, credibilitatea, corectitudinea, flexibilitatea, simplitatea si eficienta costurilor, metodele de evaluare fiind adaptate corespunzator fiecarei ocupatii in parte.

  Avantaje :

     Principalele avantaje ale procesului de evaluare si a obtinerii certificatului de competenta profesionala sunt urmatoarele: 
  • Economie de timp si de bani: durata procesului de evaluare este mult mai mica in comparatie cu participarea la un curs; in consecinta si efortul financiar pe care trebuie sa-l faceti este mai mic; 
  • Este o garantie a capacitatii unei persoane de a activa intr-o ocupatie; 
  • In cadrul procesului de evaluare, atmosfera este stimulativa si constructiva; evaluarea de competente nu urmareste sa puna in evidenta lipsurile persoanei evaluate, ci ofera conditiile ca aceasta sa-si demonstreze competentele in contexte reale de munca, prin producerea dovezilor necesare. Accentul se deplaseaza de la ceea ce nu stiti, la ceea ce stiti, puteti sa faceti si puteti sa demonstrati. 
  • Mareste sansele de angajare si posibilitatea dezvoltarii unei cariere; 
  • Ofera recunoasterea competentelor (calificarea) unei persoane, indiferent de modul in care acestea au fost dobandite; 
  • Certificatul de competente profesionale respecta regimul actelor de studii din Romania si este recunoscut atat national cat si in statele Uniunii Europene;
  • Procesul de evaluare fiind special conceput pentru adulti, tine seama de particularitatile acestora si de posibilitatile de participare ale fiecarui candidat in parte;veti fi incurajati sa va puneti in valoare experienta profesionala proprie, indiferent de modul in care ati dobandit-o; 
  • Procesul este usor de inteles si nu necesita o pregatire teoretica si practica speciala in prealabil; 
  • Procesul este voluntar, prezentarea in cadrul acestuia ramane la latitudinea fiecarui candidat. Puteti solicita evaluarea oricand, atunci cand doriti si va simtiti pregatiti. 

  Cei ce doresc obținerea unui certificat de calificare pe baza evaluării competențelor profesionale ne pot contacta la email: duplicomgrup@gmail.com, mobil 0761130399 sau accesând Formularul de contact  de pe site-ul nostru.